Гід маленькими суміжними санвузлами

- Advertisement -

Чи може бути ідеальним маленький суміщений санвузол з погляду оформлення його інтер’єру та наявності всього необхідного обладнання, ми постаралися розповісти вам у сьогоднішній статті. Які хитрощі приживаються легко, а що робити не слід, коли ви обладнаєте невелику суміжну ванну кімнату.

Давайте разом проаналізуємо успішні та не дуже способи організації подібних поміщень на кількох прикладах.

Красива ванна та велике зеркало

Добре:

Дане фото інтер’єру невеликого санвузла ілюструє нам переваги використання великого дзеркала вздовж однієї зі стін, у тому випадку, де розташована умивальна зона. Відображає здатність дзеркальної поверхні робить маленьке приміщення візуально вдвічі більше, а помножуючи світло, дозволяє використовувати лише один або два невеликі світильники для освітлення кімнати.
Потрібно відзначити наявність декоративного короба, в якому прихована не тільки шафка для лазневого приладдя, а й комунікації, що дуже зручно, якщо подібні речі потрібно приховати. Загалом, загальне рішення інтер’єру викликає приємні емоції, особливо нам подобається незвичайна форма ванни з високою спинкою та простий, але ефектний мозаїчний малюнок на стінах.

Погано :

У цьому санвузлі немає душової кабіни або, наприклад, вбудованого розбризкувача і навряд чи, поспішаючи з ранку на роботу, господарі прийматимуть ванну. Також відсутня захисна шторка, що особливо незручно, оскільки приймаючи душ, сидячи у ванні, все одно не вдасться уникнути попадання води на навколишні поверхні.

Нічого зайвого

Добре :

У такому санвузлі є все необхідне для комфортного перебування в ньому. Тут встановлено гарного розміру лаконічне дзеркало та робоче освітлення, а це важливо, адже щоденний ритуал умивання стане якіснішим та приємнішим. Замість ванни в приміщенні знаходиться душова кабіна із захисними скляними полотнами від стелі до підлоги. Все необхідне приладдя можна розмістити в компактній підвісній шафці під раковиною.

Погано :

Було б краще для душової кабіни встановити матове скло замість прозорого. Так, суміщеним санвузлом змогли б скористатися одночасно двоє членів сім’ї.

Функціональність та колір

Добре :

Інтер’єр цієї невеликої ванної кімнати має досить практичні об’єкти та функціональні меблі. Тут є: підвісний унітаз із вбудованим у стіну бачком, металева полиця з рушником тримачем, акуратна, на ніжках, шафа – база під раковиною. Частина стін фанерована дрібною яскравою довгастою плиткою з глянсовим покриттям, вбудовані в стелю точкові світильники дають дуже інтенсивне освітлення, а в душовій кабіні є стаціонарний і мобільний (зі шлангом) розбризкувачі води.

Світле оточення

Добре :

М’яка світло-сіра гама робить кімнату трохи просторішою, ніж та насправді є, а натуральний мармур (або плитка з його імітацією) виглядає органічно в такому приміщенні. Нам подобається відкриті полиці, ніші та підвісна шафка з дзеркальними дверцятами та підсвічуванням з боків – практично, але водночас декоративно. У кімнаті є вікно, воно заощаджує витрату електроенергії в денний час і дозволяє провітрювати ванну за необхідності. Крім того, є гарною нагодою прикрасити приміщення легкими завісами або римською шторою.

Успішне рішення

Добре : Один з найвдаліших прикладів суміщеного санвузла: велике дзеркало, основний та робочі світильники із закритими плафонами, є вікно з матовим склом та підвісна шафка під раковиною (зручно при збиранні), бачок від унітазу вмонтований у стіну, а ванна ізольована. Також, в кімнаті передбачені тримачі для рушників і м’який килимок для ніг.

Погано : Такого немає – інтер’єр хороший, практичний і світлий, але за бажання можна урізноманітнити його колірним акцентом (помітною шторкою, яскравими рушниками або контейнерами для мила).

- Advertisement -
- Advertisement -