Помаранчевий колір в інтер’єрі

- Advertisement -

Помаранчевий колір в інтер’єрі можна охарактеризувати як напористий, активний, яскравий і життєствердний, але його присутність в інтер’єрі шкірного впливає по-різному.

У роботі з таким складним кольором все, що потрібно приручити його, а коли це виходить зробити, сочний відтінок може надовго вжитися в образ приміщення.

Якщо використовувати помаранчевий колір при облаштуванні кімнат будинку чи квартири, потрібно пам’ятати, що це, перш за все, житлові приміщення, в яких важливо створити не тільки стильний інтер’єр, але й атмосферу тишку в ньому. Тому, щоб оздоблення спальні або вітальні, де помаранчевий був застосований більшою чи меншою мірою, було приємно дивитися щодня, ми приготували корисні поради щодо його застосування.

Що потрібно знати про помаранчевий колір

  • По суті, він є похідним від поєднання жовтого та червоного кольорів, звідси в ньому сонячне тепло першого та пристрасть іншого.
  • Відтінків помаранчевого в природі існує досить багато, серед них виділяють такі: бурштиновий, кораловий, темно-лососевий, гуммігут, червоне дерево, міжнародний помаранчевий, персиковий, оранжево-рожевий, гарбузовий, колір іржі, сигнальний помаранчевий колір, мандариновий, кіно , абрикосовий, морквяно-жовтогарячий, бурштин, коричневий.
  • Різні відтінки помаранчевого добре поєднуються з різними холодними тонами, наприклад: гарбузовий з кольором чирок, апельсиновий з синім, персиковий з бірюзовим.
  • У оформленні інтер’єру часто зустрічаються кораловий, персиковий, гіммігут, бурштиновий, теракотовий, гарбузовий і колір іржі, тому що в підсвідомості вони сприймаються природними і природними, ніж, наприклад, інші, більш кричущі тони помаранчевого.

Як використовувати помаранчевий в інтер’єрі

Втопити помаранчевий у пастельних відтінках

Враження має виникнути таке, ніби колір тільки прагнутиме проявитися, але велика кількість нейтральних відтінків «забороняють» йому подібні вільності. Нехай в інтер’єрі переважають ніжні пудрові, кремові або м’ятні тони, на тлі яких помаранчевий колір буде використаний акуратними вкрапленнями, потопаючи у світлому оточенні кімнати.

Порада: Можливо, ви є власником дивана з помітною помаранчевою оббивкою, але хочете її трохи приглушити. Постеліть поверх м’яких меблів світле покривало, що закриває лише спинку і сидіння, тоді яскравий апельсиновий відтінок сховається, але все ж таки буде видно з-під накидки.

Пастельна гама відмінно підходить для нейтралізації іноді дуже активного, навіть отруйного оранжевого кольору. Тому найвідвертіші чисті його відтінки, застосовані в оформленні дуже світлого стриманого приміщення, виглядатимуть цілком доречно, пожвавлюючи інтер’єр.

«Охолодити» помаранчевий правильним поєднанням з іншими кольорами
Як було сказано раніше, прохолодна гамма відтінків синього кольору здатна значною мірою вгамувати напористість і вогнений характер кольору стиглих мандаринів. Тут слід зауважити, що і помаранчевий, і відтінок синього повинні використовуватися в рівному співвідношенні, щоб стати взаємодоповнюючими один для одного.

Щоб правильно і гармонійно поєднувати сині відтінки з помаранчевими, необхідно звертати увагу на насиченість других. Тобто, коли в інтер’єрі використаний спокійний теракотовий або гіммігут, сусідом для нього має стати кобальтовий, аристократичний синій чи синій сталевий. Якщо обраний яскравий відтінок помаранчевого – бурштиновий, мандариновий, морквяний, – то холодний відтінок, відповідно краще підібрати, наприклад, синьо-зелений, бірюзовий, блакитний.

Дати волю фантазії

У великій кількості помаранчевий доцільно застосувати в тому випадку, коли приміщення досить просторе і яскравий соковитий колір не пригнічуватиме або турбуватиме, як у кімнаті невеликого розміру.

Наприклад, зробити громіздке душевне приміщення допомагають саме такі кольори, як помаранчевий, а в поєднанні з правильними меблями ефект подвоюється. Використовуйте яскравий колір сміливо, але грамотно, в одній із площин кімнати: на підлозі, в облицювання стіни або під стелею. Ризик отримати досить неординарний образ інтер’єру виправдано, якщо в ньому рясно використані як світлі, так і темні насичені тони.

- Advertisement -
- Advertisement -