Варіанти облаштування душової кабіни

- Advertisement -

Душова кабіна – популярна альтернатива традиційній ванні. Вона має очевидні переваги, як економія місця, зручніша і проста експлуатація.

Існує кілька варіантів облаштування цього куточка, починаючи від типу душової кабіни та методу її встановлення та закінчуючи підбором аксесуарів. Давайте детальніше розглянемо, як саме можна облаштувати душову кабіну.

Спочатку перед вами може стати вибір: купувати готову душову кабіну чи монтувати її самим. Не лякайтеся – насправді це не так страшно, адже подібний варіант досить давно практикується і ринок навіть переповнений необхідними елементами та запчастинами для цього.

Душова кабіна з ванною

Цю конструкцію і душем назвати складно, тому що вона включає і ванну, і душ. Глибока чаша внизу, скляні стільці, що не дають розбризкуватись воді та безлічі вбудованої техніки на задній панелі – такий вид найчастіше мають душові бокси. Вони зручні, але дуже габаритні. І візуально забирають багато простору. На сьогоднішній день, коли у тренді повітряні та невагомі конструкції, вони не надто користуються популярністю.

Душова кабіна з високим піддоном

Конструкція душу з високим піддоном особливо актуальна для тих, хто не має ванни. У побутовому житті іноді все ж таки доводиться замочувати білизну, прати вручну, та мало ще які справи вимагають використання резервуара для води. Обережними з високим піддоном слід бути людям похилого віку – вибиратися з нього може для них досить травмонебезпечно.

Душова кабіна з низьким піддоном

Низькі піддони зараз на піку популярності. Вони не займають багато місця, в душ зручно входити практично не піднімаючи ноги для того, щоб зійти на піднесення. З візуальної точки зору вони виглядають найлегше і сучасніше.

Якщо ви все ж таки вирішили монтувати душ з окремих елементів, у вас знову-таки є вибір.

Cтворки кутом + низький піддон

У будь-який куточок ванної можна поставити душові стулки, піддон і вмонтувати в стіну змішувачі. Тоді непорушною частиною душу у вас будуть дві існуючі стіни, облицьовані плиткою або іншим стійким до підвищеної вологості матеріалом. Інші дві стінки будуть служити стулками.

Конструкція цих стулок може мати зовсім різну конфігурацію, і способів їх відкриття існує також більше десяти. Вам потрібно буде визначитися із зовнішнім виглядом скла – воно буде прозоре, матове або з візерунком, а також вибрати відповідні настрої та стилю душу змішувачі.

Душ “open space”

При достатньому просторі душ можна або взагалі не відокремлювати стулками, або залишити лише одну з них. З погляду дизайну це виглядає чудово – невагомо і зовсім не приховує площу приміщення. Що стосується функціональності – подібний варіант доречний, якщо в квартирі більше двох санвузлів, або ще краще, якщо подібний санвузол має єдиний вхід – зі спальні, щоб напевно вберегти себе від сторонніх очей.

Душ у ніші

Проектування такого душу потребує зведення перегородок. Ви начебто створюєте «коробку», одна зі сторін якої буде входом до неї. Цей прохід знову ж таки можна закривати або не закривати скляною стулкою — за бажанням та потребою. Створивши подібну конструкцію, пам’ятайте, що всередині душової потрібно подбати про достатню кількість світла, тому що вона виходить цілком ізольована від загальних центральних джерел у ванній кімнаті.

- Advertisement -
- Advertisement -