Як використовувати білі меблі в інтер’єрі

- Advertisement -

Білий колір традиційний для спальні. Він створює відчуття чистоти, легкості та легкості.

Білі меблі в інтер’єрах на пострадянському просторі стали більш-менш популярними лише в останні 10-15 років.

А все через здається, на перший погляд, непрактичність білого кольору. Адже в нашу свідомість багато років вживлявся стереотип, що меблі повинні бути виключно практичними. Ми хочемо вам показати на наочних прикладах, що білі меблі це не тільки красиво, стильно, але й практично. І якщо ви правильно доглядатимете за ними, меблі будуть служити вам дуже довго.

Відмінні риси білих меблів

  • Чистота кольору та форм. Саме за це багато людей і вибирають білі меблі для дому.
  • Ілюзія обсягу. Як стіни, так і меблі в білому кольорі допомагають візуально розширити кімнату і зробити простір більшим, ніж воно є.
  • Затишок. Білі меблі неймовірно затишні, наприклад, великі білі дивани так і звуть поніжиться і трохи подрімати.
  • Практичність. Саме! Насправді, «цвіт, що найбільше забруднюється» — чорний. На білих шафах пил помітний набагато пізніше, ніж на темних. А чохли для м’яких меблів вирішують проблеми і з хімчисткою, і з постійним страхом щось пролити, або якось забруднити улюблений диван.

Білі меблі у спальні

Білий колір традиційний для спальні. Він створює відчуття чистоти, легкості та легкості. Така спальня не може не подобатися і не викликати захоплення. І вам не складе труднощів втілити свої мрії в життя, адже зараз на ринку представлена ​​велика кількість білих меблів для спалень саме в цьому кольорі, залишилося тільки перебороти свій внутрішній страх перед білим кольором. Ви можете оформити всю спальню в білому аж до стін та стелі, а можете зіграти на невеликому контрасті, використовуючи кольорове тло (стіни, підлогу) та білі меблі.

Чому ми сказали “невеликий контраст”? – якщо справа стосується спальні, найкраще підкреслити її елегантність за допомогою ніжних пастельних кольорів: рожевий, м’ятний, бежевий, жовтий.

Може здатися, що в сніжно-білому кольорі спальня схожа на готельний номер або лікарняну палату. У такому разі, фарбуйте стіни фарбою білого кольору, але з теплим під тоном, тоді вся кімната засяє теплом і комфортом. Матеріали в білому кольорі, з яких виготовляються меблі для спальні, різні — від МДФ до натурального дерева, пофарбованого білою фарбою.

Вітальня

Біла вітальня виглядає особливо урочисто та пишно. Цьому сприяють відповідні світлі меблі, які органічно виглядають у будь-якому стилі: класика, модерн, мінімалізм, романтизм. Також ви можете поставити у вітальні великий білий рояль або піаніно, або встановити білий камін, і відштовхуючись від них, створити розкішний багатий інтер’єр у білому кольорі.

Вибір білих меблів для вітальні дуже великий. Традиційними будуть білі крісла та дивани, які можуть легко додати шику навіть у найпростіший дизайн інтер’єру. Є ще одна особливість білого кольору – чим більше різних фактур та матеріалів у білому кольорі, тим стильнішим та наповненим виглядає інтер’єр. Також білі меблі у вітальні чудово виглядають на контрастному тлі: темна дерев’яна підлога і на ній білі дивани та шафи, темні стіни та світлі меблі – створюється відчуття «зависання» меблів у повітрі.

Використовуючи прийом контрасту меблів та оздоблення стін та підлоги, ви домагаєтеся від стін ефекту «фону», а меблі стають «декораціями».

Зверніть увагу, як розкішно виглядає поєднання темної деревини та білих меблів. До речі, це традиційне поєднання для інтер’єрів великих лайнерів та яхт.

Кухня

Для того щоб кожна господиня любила свою кухню, потрібно створити в ній затишок та красу. І білі меблі ідеально підходять для цієї мети. Скандинавська кухня є традиційним прикладом по комплектуванню кухні білими меблями. Але не думайте, що білі кухонні меблі бувають тільки простими і аскетичними. Є величезна кількість красивих, розкішних меблів з кришталевими ручками, наприклад.

Білий колір для кухні є універсальним. Зауважимо також, що у вас є спектр з кількох відтінків білого, які будуть гарні для кухні – сніжно-білий, молочний, ванільний білий . На допомогу вам прийдуть різні контрастні аксесуари: від кухонного начиння до картин і квітів у горщиках або вазах. Головне правило успіху – ви повинні любити свою кухню. А біла кухня не залишить нікого байдужим.

Дитяча

Білі меблі будуть безпрограшним варіантом для дитячих. Особливо, коли дитині до 5 років, коли в неї ще немає поняття стилю або переваг, що сформувалося. Вже пізніше ви погодите з донькою або сином, які меблі вибрати для кімнати.

А поки що — біле ліжко, комод та шафа — найвдаліші покупки для дитячого. Дати політ фантазії можна у декорі стін, підлоги та при виборі текстилю. Крім того, зараз є велика кількість різних наборів для дитячої творчості, за допомогою яких ви зможете створити різні картинки, скульптури та інші предмети, які додаватимуть кольори до дитячої кімнати.

- Advertisement -
- Advertisement -