Салатовий колір в інтер’єрі

- Advertisement -

Салатовий колір молодої зелені сьогодні в моді: він бадьорить, наповнює енергією та вселяє впевненість.

Цей живий і яскравий відтінок зеленого кольору має добру вдачу, дружелюбність, і випромінюється теплим весняним свіченням. У той же час, для деяких людей салатовий може бути неприйнятним через свою відверту веселість і здатність робити інтер’єр менш серйозним та представницьким.

Хочемо помітити, що колір є сумішшю зеленого та натурального жовтого кольорів, тому він, в цілому, чудово сприймається нашою підсвідомістю, будучи абсолютно природним, природним та приємним для очей. У великій кількості салатовий колір в інтер’єрі використовувати і не потрібно, тим більше, що його вплив на обстановку переоцінити точно не можна, адже, з’являючись у поміщенні, життєрадісний відтінок перетворює все навколо.

Салатовий відмінно підійде для оформлення кімнати тінейджера, квартири-студіо для молодої подружжя, дитячих, невеликих кухонь та веранд.

Відтінок стильної сучасності

Само собою, у вас може виникнути питання щодо того, в якому зі стилів інтер’єру доречний салатовий відтінок зеленого кольору. Відповідь проста: у будь-якому, але використовувати її необхідно завжди уважно і акуратно, щоб не перестаратися, роблячи образ кімнати інфантильним.

Насамперед, салатовий доречний у стилях ганьби-тік і контемпорарі, де за допомогою кольору можна компенсувати відсутність химерних деталей та форм в обстановці. Можна пофарбувати одну зі стін на кухні, невелику ділянку стіни або нішу в коридорі, а також, у вітальні з мінімальною кількістю меблів, світлим і відкритим плануванням.

Салатовий рекомендується поєднувати з натуральними квітами та відтінками: білим, деревним, кавовим, пісковим, кремовим та небесно-блакитним. Так інтер’єр сприйматиметься дуже мальовничим і гармонійним, незважаючи на мінімалістське наповнення.

Ясний колір свіжих листочків, в приглушеному пастельному варіанті, буде доречний в інтер’єрі в стилі прованс, а яскравіший, соковитий відтінок підійде для оформлення приміщення в стилі бохо-гламур з колоритними об’єктами і фактурними матеріалами в основі.

Салатовий колір у різних кімнатах

Придивившись трохи ближче до кольору молодої трави та пагонів, можна стати його вірним шанувальником, особливо коли темперамент людини відрізняється смішністю та іронічністю. І все-таки, існують деякі рекомендації щодо використання насичених яскравих кольорів, у тому числі, салатного, в інтер’єрі різних приміщень.

Спальня

Без сумніву, світлі натуральні відтінки в цій кімнаті виглядають чарівно, але важливо знати міру, і комбінувати салатний колір, наприклад, з нейтральними тонами (айворі, білим, світло-сірим, блакитним, пісковим, світлого дерева, персиковим), використовуючи їх у більшу кількість.

Грамотне, чітко розраховане наповнення спальні активними квітами багато в чому сприяє гармонії в атмосфері кімнати. Яскравий салатовий колір краще використовувати в аксесуарах, текстилі постільної білизни або декорі. У цьому випадку, інтер’єр буде жвавішим, а колір — сприятиме швидкому та легкому пробудженню вранці.

Вітальня

Кімната для прийому гостей особлива: тут відбувається живе спілкування, обмін враженнями із друзями та членами родини. Тому колірна палітра повинна бути ретельно продумана, щоб не пригнічувати або занадто збуджувати візуально психіку тих, хто знаходиться в кімнаті.

Звичайно, використовувати такий активний і впливовий колір, як салатовий, у великій кількості не потрібно. Буде краще, якщо він проявиться у візерунках тканин чи шпалер, декоративних предметах, невеликих килимках. Особливо гармонійною стане вітальня, в якій на салатному фоні будуть розміщені діжки з живими рослинами.

Їдальня та кухня

Погодьтеся, починати день, перебуваючи у позитивному, світлому приміщенні за сніданком, набагато приємніше та корисніше для всіх основних процесів нашого організму. Саме тому дизайнери рекомендують залучати до оформлення кухонь та приміщень їдалень природні теплі кольори (жовтий, помаранчевий, червоний, спокійний салатовий).

Вибираючи один з цих кольорів для фасадів кухонних меблів, робочого фартуха, покриття для підлоги, ви створите барвистий і позитивний інтер’єр у будь-яку пору року.

Салатовий на кухні гарний своєю здатністю поєднувати та надихати людей на початку кожного дня.

Якщо інтер’єр кімнати вже сформований і витриманий в інших відтінках, використовувати салатний можна за допомогою кухонних аксесуарів: керамічного посуду, текстилю, абажурів та плафонів, чохлів для стільців.

Чистий позитив у ванній

Коли душі не вистачає запалу, а тілу – енергії, можна почерпнути їх з яскравих поєднань кольорів в інтер’єрі тієї чи іншої кімнати. Так, світло-зелений колір для ванної може виявитися оптимальним і несподіваним варіантом, особливо коли всі інші кімнати в будинку виконані в базових нейтральних тонах.

Для створення постійного свята та неминуче позитивного настрою, у ванній кімнаті або суміжному санвузлі використовуйте плитку салатного відтінку – це найвірніший спосіб. Бюджетним варіантом може стати локальне фарбування стін або стелі, придбання яскравих рушників, шторки або килимка для ніг.

- Advertisement -
- Advertisement -