Гранулятор для пелет – важливе обладнання

- Advertisement -

Паливні пелети – зручний спосіб формування тирси в гранули. Для такої переробки потрібне спеціальне обладнання – гранулятори. Виробники пропонують розширений асортимент верстатів під будь-які потреби. Для приватного господарства з виходом готової продукції 40 кг/год, для бізнесу із виробленням 3000 кг за аналогічний період роботи. Слід розуміти, що кожен пелетний гранулятор паралельно з тирсою здатний переробляти комбікорми в гранули. Купуючи його, ви отримуєте два верстати в одному і можете використовувати за призначенням.

Гранулятори – користь та переваги

Господарювати слід розумно, прагматичні фермери намагаються переробити навіть те, що раніше викидалося. На будь-якому агропромисловому підприємстві є відходи, їх віддавали, вивозили, інколи ж навіть платили гроші за утилізацію. Купивши гранулятор для пелет, цього робити не доведеться. Виявляється, з тирси (що залишилися після розпилу дерева) робиться пелет, який потім продається або використовується як підстилка домашнім тваринам. Сьогодні дуже популярні паливні пелети в гранулах, особливо в умовах складної зими, нестачі електроенергії та газу.

З якої сировини роблять пелети:

 Тирса деревини;
 Сіно;
 Солома;
 Лушпиння.

Ще раз нагадаємо, що кожен гранулятор пелет працює зі злаковими культурами. Для формування корисних кормів роблять змішування 2-3 і більше злаків. У такий спосіб формують здоровий пресований корм у гранулах. Додають до нього ліки, білки, жири, отримуючи спеціалізоване підгодовування для тварин.

Переваги гранулятора:

 Зменшуються виробничі витрати;
 Фермер отримує додатковий дохід;
 Пресована тирса довше зберігається;
 Пресування стискає гранули, зменшуючи об’єм;
 Можна поєднувати різні типи тирси та сировини;
 На виході брикети виходять однакового розміру.

«Гранулятор для тирси – вигідне придбання у наш час. Він значно полегшує роботу фермерів, дозволяє заробляти бізнесу.»
Класифікація грануляторів пелет
Гранулятори поділяються на два типи щодо конструкції матриці. У промислових моделей вона кільцева, а у промислово-побутових пласка. Матриця виготовляється із надміцного металу, в ній є отвори, через які виходять пелети. Чим більше розміром матриця, тим вища продуктивність верстата.

 Гранулятор із плоскою матрицею працює від мережі 220 вольт або 380 вольт. Все залежить від потужності двигуна. Моделі до 4 кВт живляться від 220 В, а потужніші верстати вимагають трифазної мережі 380 В.
 Гранулятор з кільцевою матрицею – це промисловий тип з потужним двигуном, що потребує напруги 380 В. Таке обладнання громіздке, для цехів, з продуктивністю пелет від 500 до 3000 кг/год.

«Плануєте займатися виробництвом пелетів на продаж, обирайте обладнання високої потужності. Для правильного підбору верстата рекомендуємо отримати консультацію від фахівця.

Основні параметри грануляторів

Продуктивність устаткування залежить з його характеристик. Найпростіший варіант із потужністю 1,5 кВт здатний виробляти до 40 кг пелет на годину, а агрегат із силою 37 кВт зможе переробити до 500 кг/год. Продуктивність гранулятора залежить від розміру матриці. (100 мм – до 40 кг/год, 260 мм – до 300 кг/год). Один однаковий параметр у всіх пристроїв – це діаметр пелет (від 2 до 8 мм). При покупці вибираєте матрицю з потрібним розміром отворів (6-8 мм), якщо потрібно, замовляєте ще додатково з більшим або меншим діаметром отворів.

- Advertisement -
- Advertisement -