7 практичних варіантів, як і де школяру зберігати підручники

- Advertisement -

У новому навчальному році варто задуматися про те, як покращити дитячу кімнату, підвищити її функціональність та естетичний вигляд.

Адже довкілля завжди сильно впливає на дитину. Тому не зайвим буде подбати про те, щоб його маленька власність мала гарний вигляд.

Одним із найважливіших аспектів у дитячій кімнаті – це зберігання речей. Книги та підручники мають тут особливе значення. Розташувати їх потрібно так, щоб це було одночасно зручно, красиво та функціонально. Давайте подивимося, яким чином можна розмістити книжки та підручники у дитячій кімнаті.

1. Використовуйте старі іграшки

Напевно, в колекції іграшок вашого школяра, з яких він нестримно виріс, є кілька громіздких транспортних предметів. Це може бути трактор, машинка чи щось подібне. Головна умова – достатній обсяг зберігання. Розташуйте в багажнику або причепі такої машинки підручники, і ви придбаєте оригінальний об’єкт декору.

2. Заповнюйте відкриті стелажі книгами

Стелажі – це класичний спосіб зберігання книг. Вони завжди на увазі, добре проглядаються, їх легко діставати та зручно використовувати. Завдяки компактним габаритам такі стелажі ви можете розташовувати практично в будь-якому куточку кімнати.

3. Зробіть полиці над ліжком

Ліжко часто займає багато місця в кімнаті. Якщо при цьому простору залишається зовсім мало, ви можете використовувати місце над узголів’ям. Розташуйте на прийнятній висоті кілька полиць одну над іншою. Для цього методу приділіть особливу увагу кріпленням – полиці повинні бути зафіксовані дуже міцно.

4. Застосовуйте виставкові вітринні полиці

Якщо в дитячій кімнаті є вільна ділянка стіни, ви легко можете обладнати її виставковими вузькими полицями. Розмістіть їх одну над іншою і поставте на ці полиці найкращі та корисні книги для дитини. Нехай вони завжди будуть на увазі.

5. Кожному по можливостям – використовуйте меблі дитячих розмірів

Не забувайте про те, що ваша дитина набагато нижча за вас. Саме тому навіть у кімнаті, ідеально обладнаній полицями та стелажами, необхідно виділити місце для дитячої книжкової шафи, комода або полиці. Щоб дитина могла самостійно ним скористатися і по потребі, не ставлячи себе в небезпечне становище, дотягнутися до будь-якої потрібної книги. У такому предметі меблів місця для зберігання небагато. Але водночас діти теж не читають усі книги, що знаходяться у його кімнаті. З періодичністю раз на 2-3 тижні робіть відбірку актуальної літератури і розташовуйте її в цій шафі. А книги “на виріст” спокійно можуть у цей час чекати своєї черги на верхніх полицях.

6. Розташовуйте полиці поблизу робочого місця

Подбайте про те, щоб полиці з підручниками були максимально близькими до столу. Так дитині буде легше та швидше вибрати нову потрібну книгу. І, що важливо, вони постійно в полі його зору, що підвищить ймовірність їх використання.

7. Змайструйте стелажі навколо ліжка

Нерідко в дитячі кімнати меблі роблять на замовлення. Це зручно, індивідуально та дозволяє максимально ефективно використовувати простір. При проектуванні такої конструкції не забудьте про стелажі для підручників. Розташувати їх можна всілякими методами – по обидва боки від ліжка, на антресолі над ліжком, уздовж ліжка, за узголів’ям.

Такі нехитрі способи зберігання роблять кімнату набагато організованішою. Дозвольте своїй дитині розташовувати речі та книги у її кімнаті на власний розсуд. Створіть непорушну базу, а опрацювання деталей залиште дітям. Для дітей це дуже важливо – навчитися самим думати, приймати рішення та брати на себе відповідальність.

- Advertisement -
- Advertisement -