Які медоносні рослини залучать бджіл?

- Advertisement -

Які медоносні рослини залучать бджіл?

Який сад буде привабливим для бджіл? Вже точно не з газоном і хвойними деревами. Щоб їх заманити, слід посадити фруктові дерева або яскраві квіти, бажано декількох видів. Який з них найкраще підійде в даній ситуації? Найпопулярніші медоносні рослини:

жоржин
верес
настурція
декоративний соняшник
фіолетовий
астра

Бджоли також зацікавляться фруктовими деревами. Ми можемо посадити практично будь-які види – сливу, яблуню, вишню і інші. Ми отримаємо смачні фрукти, бджоли, в свою чергу, отримають пилок на нектар.

Якщо ми хочемо створити сад, сприятливий для бджіл, ми також повинні відмовитися від використання хімікатів або, принаймні, обмежити їх кількість. Замість них можна використовувати екологічні препарати для боротьби зі шкідниками. Аналогічна ситуація і з добривами. Якщо ми вирішимо використовувати штучні засоби, давайте зосередимося на тих, які містять більше фосфору – вони будуть стимулювати цвітіння квітів швидше і рясніше.

Пам’ятайте, що багато рослин, які вважаються бур’янами, улюблені бджолами. До них відносяться, наприклад, конюшина або кульбаба. Отже, бджоли найкраще проявляють себе в садах в заміському стилі, де вони вільно ростуть – без знищення бур’янів за допомогою хімікатів.

Медові квіти на балконі

Ми можемо допомогти бджолам навіть тоді, коли у нас немає великого саду – все, що вам потрібно, це балкон і кілька горщиків з квітами. Які медоносні рослини можна садити міському садівникові? Ось деякі пропозиції:

герань
лобелія
м’ята для котів
лаванда
фіолетова ехіни

Бджолам – і не тільки їм – також буде корисно розбити на балконі мініатюрний сад з травами. Найкраще тут підходять такі види, як любисток, шавлія, звіробій або чебрець.

- Advertisement -
- Advertisement -