Як провітрити газон?

- Advertisement -

Як провітрити газон?

Якщо в нашому саду невелика територія, досить звичайних вил, щоб провітрити газон. Однак це завдання полегшать ручні аератори, які ми можемо надягти на будь-яку ручку. У продаж також входять спеціальні накладки на взуття, завдяки яким ми можемо проводити аерацію, просто йдучи по землі. Для великих поверхонь хорошим рішенням можуть бути аератори згоряння або електричні аератори. Їх робота аналогічна стрижці трави і вимагає набагато менше зусиль, ніж використання ручних інструментів.

види аерації

Залежно від наших потреб ми можемо виконати поверхневу або глибоку аерацію. Перший передбачає протиканіе дерну на глибину не більше 3 см. Така операція використовується для невеликого переміщення землі в місцях, де вона явно вбирає занадто мало води. З іншого боку, глибока аерація корисна в разі часто використовуваних газонів або коли ми хочемо інтенсивно доглядати за газоном. Потім проколюємо його на глибину до 8 см.

Також прочитайте, як доглядати за газоном після зими.

Аерація або скарифікація? Яке з цих методів лікування більш ефективно?

Щоб визначитися з обробкою, яку ми будемо проводити в нашому саду, нам необхідно знати і розуміти різницю між аерацією і скарифікація. Хоча ці дії дуже схожі один на одного і призначені для створення красивої і здорової галявини, вони не збігаються. Однак вони можуть доповнювати один одного.

Коли ми говоримо про аерації, ми маємо на увазі протиканіе землі гострими шипами, щоб зрушити її і провітрити. Це щодо делікатна процедура, для виконання якої не потрібно багато практики. Він не впливає на глибокі шари грунту і може використовуватися навіть кілька разів на рік.

З іншого боку, рубцювання – це лікування з набагато більшим діапазоном дії. Він полягає в вертикальному зрізанні дерну ножами. Крім аерації і кращого зрошення грунту, він також дозволяє видалити мох, глибоко приховані коріння і шкідників. Скарифікація проводиться один-два рази на рік. Проте кожного разу слід планувати відповідну кількість часу для регенерації газону.

- Advertisement -
- Advertisement -